Over ons

De gezinshuisouders

Naast het gezinshuis Dame la Mano, dat in 2019 is opgericht, hebben Marco en Stephanie Carrillo de la Jara nog een bijzondere onderneming: F.G. Feelsgood. Deze naam draagt een diepe betekenis met zich mee. Het staat voor het geloof dat het mogelijk is om, zelfs in moeilijke tijden, het goede te vinden en te ervaren.

F.G. Feelsgood is een uitdrukking van deze visie. Het is een plek waar positiviteit, veerkracht en hoop samenkomen. Hier geloven ze dat zelfs kleine stappen in de goede richting een groot verschil kunnen maken. Of het nu gaat om zorgverlening, persoonlijke ontwikkeling of het creëren van een warme thuisomgeving, F.G. Feelsgood en Dame la Mano gaan hand in hand.

Dame la Mano is ontstaan uit een diepgewortelde passie om individuen en systemen te helpen die vastlopen op verschillende levenspaden. De persoonlijke ervaringen van naasten die geen passende ondersteuning vonden bij grote zorginstellingen, vormden de drijvende kracht achter dit initiatief. Marco en Stephanie, met hun rijke achtergrond in de zorg, hebben Dame la Mano opgericht met een duidelijke visie: zorg verlenen met toewijding, het bieden van een veilige en stabiele omgeving, en individuen helpen om hun leven op eigen wijze vorm te geven.

Als kleinschalige zorgvoorziening biedt Dame la Mano persoonlijke ondersteuning aan onze cliënten. Onze kleinschaligheid stelt ons in staat om elke cliënt optimaal te begeleiden en de aandacht te geven die zij verdienen. Met meer dan vijf jaar ervaring leveren wij succesvolle zorg, pedagogische interventies en een warme thuisomgeving. Onze individuele begeleiding is gericht op groei en ontwikkeling. Als organisatie blijven we voortdurend leren, en samen met onze cliënten groeien we naar een betere toekomst.

Samen zijn Marco en Stephanie op weg, met een open hart en een sterke overtuiging dat iedereen het recht heeft op een veilige plek om te groeien, te herstellen en te bloeien.

Het team van Dame La Mano

Marco en Stephanie Carrillo de la Jara, een echtpaar dat al zestien jaar getrouwd is, zijn samen de drijvende krachten achter Dame la Mano en F.G. feelsgood. Met een diepgaande passie voor de zorg leiden zij niet alleen de organisatie F.G Feelsgood, maar beheren ze ook gezamenlijk een gezinshuis waar acht uithuisgeplaatste kinderen een thuis vinden. Hun gezamenlijke ervaring in de zorg, opgedaan bij diverse grote zorginstellingen, vormt de basis van hun expertise. Dame la Mano, met zijn kleinschalige karakter, biedt begeleiding en ondersteuning op maat, met een focus op individuele begeleiding en dagbesteding. De essentie van Dame la Mano ligt in het verstrekken van persoonlijke begeleiding en ondersteuning, met als ultiem doel individuen in staat te stellen hun eigen leven te leiden, afgestemd op hun eigen capaciteiten.

Ervaringsdeskundige

Marco en Stephanie zijn ervaringsdeskundige en hebben zich opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Ze werken nauw samen met jongeren en gezinnen, waarbij ze hun eigen ervaringen inzetten om passende ondersteuning te bieden. Als ervaringsdeskundigen kunnen ze zich goed inleven in de situatie van de jongeren en gezinnen die ze begeleiden. Ze koppelen de juiste casus aan de juiste jongeren of gezin, zodat er een goede match ontstaat en er effectieve ondersteuning geboden kan worden.

Dame la Mano werkt niet alleen met interne ervaringsdeskundigen, maar ook met externe ervaringsdeskundigen. Deze externe deskundigen hebben hun eigen unieke ervaringen en perspectieven, die waardevol kunnen zijn bij het ondersteunen van jongeren en gezinnen. Door samen te werken met zowel interne als externe ervaringsdeskundigen, kan het gezinshuis een breder scala aan inzichten en expertise bieden om de best mogelijke zorg te leveren.

Gedragdeskundige

“Als gedragswetenschapper ben ik betrokken bij het gezinshuis van Marco en Stephanie. Ik ben Susan Eggink en samen met mijn collega Ineke hebben wij onze eigen praktijk waar we behandeling, diagnostiek en ouderbegeleiding bieden voor kinderen, jongeren en ouders. Hiervoor heb ik in het speciaal onderwijs gewerkt als orthopedagoog.”

B.O.V. Vlijmen (bovvlijmen.nl)

Samenwerking en toewijding

Een solide samenwerking met zowel de cliënt als hun omgeving vormt de kern van onze benadering. Ons doel is om de wortels van problemen te begrijpen, vragen te stellen, ruimte te bieden en ontwikkeling te stimuleren, zodat onze cliënten een stabiel en zo comfortabel mogelijk leven kunnen leiden. Samen gaan we op ontdekkingstocht: wat zijn de uitdagingen, waar wil je naartoe en hoe kunnen wij helpen om dat te realiseren? Onze expertise ligt in het begeleiden van mensen met een licht verstandelijke beperking, of zoals wij het noemen, mensen met ‘andere mogelijkheden’. Binnen onze individuele begeleiding bieden we ook ondersteuning aan mensen met maatschappelijke uitdagingen en diverse indicaties.

Onze kracht ligt in het aangaan van samenwerkingsverbanden, het hanteren van korte communicatielijnen, luisteren, opvolgen en krachtig handelen waar nodig. Wij begrijpen dat zorg niet gebonden is aan kantooruren, en we geloven dat iedereen die gehoord wordt en zich gewaardeerd voelt, zijn of haar eigen pad kan vinden naar een plek waar hij of zij zich op zijn gemak voelt.

Marco Carrillo de la Jara en Stephanie Carrillo de la Jara staan aan het roer van onze organisatie, gedreven door hun toewijding aan het welzijn van onze cliënten. Bij Dame la Mano vinden we dat iedereen recht heeft op een warme en liefdevolle omgeving waarin ze kunnen groeien en bloeien. We zijn er trots op om deel uit te maken van dit bijzondere gezinshuis en om samen met onze cliënten.